KHAN SHATYR STRUCTURE PDF

Barr In what is a first for entering a tent, people enter though an earthen berm, essentially coming in underground. The mast needs to be able to support cables that can move independently of it in response to changing loads imposed by wind and snow. The other leg was also hinged but attached to the top of the tripod rather than the bottom. This was one of the reasons why the team decided sstructure restrict the height of the ETFE-clad part of the building. Obviously the building needs to be heated in the winter and cooled in the summer. Inside, low-level jets direct cool air across the space, while opening vents at the apex induce stack-effect ventilation.

Author:Sakasa Mulabar
Country:Iceland
Language:English (Spanish)
Genre:Health and Food
Published (Last):28 August 2010
Pages:42
PDF File Size:12.21 Mb
ePub File Size:12.12 Mb
ISBN:803-3-23859-656-6
Downloads:16636
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:Kile



Astana is only 20 years old, having newly been moved to strategically command the country more efficiently. The building is primarily a shopping centre. Two levels of retail are built as two rings around the conical building perimeter with a concourse separating them.

Above the retail deck, there are eating areas, a cinema, a golf course and at the top of the building sits beach areas with golden sand and pools. Through the inner ring, towards the centre of the building there is a large multi-purpose circulation space where the 90m-high steel tripod sits.

Around the 20m ring at op the tripod are fixed cables. To these cables the ETFE tent element is fixed and draped. ETFE was utilised for several reasons. Apart from the lightweight nature of ETFE, the inflated cushions allow light into the building whilst also maintaining a major element of environmental control. In the winter, the surface of the ETFE cladding is very cold, this means that warm air that hits this colder surface immediately cools and drops downwards creating an internal wind inside the building.

The internal swimming pool is also clad in a secondary ETFE space to avoid condensation on the main tent and to create a warm environment year round. As the ETFE cushions are a good insulator, it is like the building is wearing a huge fur hat.

Originally designed for the space industry, ETFE does not pose any threat to the ozone layer. The ETFE system is fully recyclable, does not degrade under ultra-violet light or atmospheric pollution and its unique non-stick, self-cleaning properties means that grime can be easily removed by rain.

DIME QUE SI ESPARZA OTEO PDF

Related story

Enclosing an area in excess of , square metres it comprises an urban-scaled park, with a metre jogging track, along with a wide variety of shopping and leisure facilities, including restaurants, cinemas and entertainment spaces that can accommodate a varied programme of events and exhibitions. The park steps up the height of the building in undulating terraces and a water park, with wave pools and slides, weaves its way through the landscape. The tubular-steel tripod structure supports a suspended net of steel radial and circumferential cables, which is clad with a three-layer ETFE envelope, formed as 3. The translucent material allows daylight to wash the interiors while sheltering them from weather extremes. Low-level jets direct cool air across the space, while vents at the apex induce natural stack-effect ventilation.

INTERLUDES KLAINE PDF

List of hyperboloid structures

Astana is only 20 years old, having newly been moved to strategically command the country more efficiently. The building is primarily a shopping centre. Two levels of retail are built as two rings around the conical building perimeter with a concourse separating them. Above the retail deck, there are eating areas, a cinema, a golf course and at the top of the building sits beach areas with golden sand and pools. Through the inner ring, towards the centre of the building there is a large multi-purpose circulation space where the 90m-high steel tripod sits.

HTTP WWW ATSDR CDC GOV TOXPROFILES TP111 PDF

Khan Shatyr

The building houses a range of leisure facilities and public spaces such as cinemas, restaurants, and public parks. The existing topography has been used to form undulating terraces, the highest of which forms a water park. The Center represents a major new civic, cultural and social venue for the people of Astana, bringing together a wide range of activities within a sheltered climatic envelope that provides a comfortable environment all year round. The tent-like, cable-net structure is located at the northern end of the new city axis and soars metres from an elliptical base to form the highest peak on the Astana skyline. The building encloses an area in excess of , square metres within an ETFE dome, with dramatic views over the city and the Steppes beyond. Contained within it is an urban-scaled park, along with a wide variety of entertainment and leisure facilities, including retail, cafes, restaurants, cinemas, and flexible spaces that can accommodate a varied programme of events and exhibitions.

ANTONIO ATIAS PARASITOLOGIA MEDICA PDF

khan shatyry entertainment centre

.

Related Articles